JJA Suomen paras Masters-jousiammuntaseura – mitalisadetta Kotkan Halli-SM -kisoista

24.3.2024

Järvenpään Jousiampujat (JJA) oli mitalien perusteella Suomen paras jousiammuntaseura Masters-sarjoissa viikonloppuna 22.-24.3.2024 Kotkassa ammutuissa Masters ja Yleisten luokkien Halli-SM ‑kisoissa. JJAn mitalisaalis oli Masters-sarjoissa, henkilökohtainen ja joukkueet, yhteensä kuusi, joista kolme oli kultaista, kaksi hopeista ja yksi pronssi. Yleisistä sarjoista tuli vielä yksi kulta ja yksi pronssi.

Perjantaisissa Masters-kisoissa Esko Salminen ampui SM-kultaa Tähtäinjousi Maters70 -sarjassa ja Kari Raivio Tähtäinjousi Masters80 -sarjassa. Alkukilpailussa Salminen oli kuudes tuloksella 471, mutta nousi hienosti pudotuskisoissa. Vaistojousi Masters60V -sarjassa Matti Alakylmänen sijoittui SM-hopealle oltuaan sarjansa alkukilpailun ylivoimaisesti paras tuloksellaan 521 ja Risto Kääriäinen oli kahdeksas sarjassa Vaistojousi Masters50V tuloksella 475. Taljajousi Masters80 -sarjassa Hannu Rautio otti SM-hopeaa. Vaistojousi Masters 50-60V ‑joukkuekisassa JJA:lle (Alakylmänen & Kääriäinen) tuli SM-kulta ja Tähtäinjousi Masters70-80 JJA (Raivio & Salminen) sai SM-pronssia.

Masters-sarjoihin JJA:sta osallistui kaikkiaan viisihenkinen joukkue, joista kaikki saivat ainakin yhden mitalin – melkoinen saavutus. Joukkueesta Matti Alakylmänen osallistui vielä seuraavan päivän Yleinen-vaisto -sarjaan.

Lauantaina ja sunnuntaina ammuttiin Yleisten luokkien kisat. Vaistojousessa JJAn Oskar Mattsson sijoittui kolmanneksi, SM-pronssille ja Matti Alakylmänen oli viides. Alkukilpailussa Alakylmänen oli toinen tuloksella 513 ja Mattsson seitsemäs tuloksella 495. Pudotuskisassa nämä seurakaverit joutuivat vastakkain ja Mattsson oli tällä kertaa parempi. Yhdessä kaverukset Alakylmänen ja Mattsson ampuivat Vaiston joukkueena JJAlle SM-kultaa.

Kilpailuissa ammuttiin 60 nuolen alkukilpailu ja sen jälkeen pudotuskierrokset 18 m:n matkalta. Lauantaina Maters-luokkiin osallistui yhteensä 90 kilpailijaa 33 jousiammuntaseurasta ympäri Suomea ja Yleisiin luokkiin 96 kilpailijaa 28 jousiammuntaseurasta.

Piili ry järjesti vuoden 2024 jousiammunnan Halli-SM -kisat.