Matti Alakylmäselle SM-hopeaa Masters-sarjassa

8.4.2022

JJA-tiedote 2/2022, 6.4.2022

Kansalliset Suomen Jousiampujainliiton (SJAL) Halli-SM-kilpailut ammuttiin viime viikonloppuna Kokkolassa. Lauantaina kisattiin Yleisissä luokissa ja sunnuntaina Masters-luokissa eli entisissä senioriluokissa.

Järvenpään Jousiampujien (JJA) Matti Alakylmänen sijoittui Masters 50 -vaistoluokassa hopealle. Henkilökohtaisessa kisassa Alakylmänen ampui toiseksi tuloksella 535 jääden vain 7 pistettä kisan voittaneesta Arcuksen Marko Sundmanista. Kolmanneksi ampunut Pohjan Jousen Vesa Aho jäi tällä kertaa selvästi edellisistä pistein 514.

Lauantain Yleinen vaisto -luokan henkilökohtaisen kisan Matti Alakylmänen voitti tuloksella 529, toiseksi ampui Wilhelm Tellin Petri Jälkö tuloksella 525 ja kolmanneksi jäi Arcuksen Marko Sundman tuloksellaan 520, eli hyvin tasainen kisa. Pudotuskisoissa eivät Alakylmäsen nuolet osuneet niin hyvin, vaan tuloksena oli lopulta kokonaiskilpailun neljäs sija. Kisan voittoon nousi alkukilpailun 4. sijalta Tampereen Jousiampujien Anders Sjöqvist ja hopealle Kalajoen Junkkarien Jarmo Finnilä alkukilpailun 7. sijalta. Pronssille sijoittui Marko Sundman.

JJAta edustivat myös Kari Raivio ja Esko Salminen Masters 70 -sarjassa. Henkilökohtaisessa kisassa Raivio sijoittui kahdeksanneksi tuloksella 472 ja Salmisen tuloksella 442 sija oli 14. Ykkönen oli ylivoimaisesti Jousi-Jussien Pentti Kuivalainen tuloksella 558.

Osanottajia eri sarjoissa Yleisissä luokissa oli yhteensä 83 ja Masters-luokissa 94. Kisatapahtuman järjestelyt hoiti jousiammuntaseura Achilles.