Suru-uutinen: Raimo Tuhkanen on poissa

PEKKA VUORINEN
7.1.2018

Seuran pitkäaikainen jäsen Raimo Tuhkanen menehtyi 23.12.2017 Järvenpäässä.

Raimo syntyi Kuopiossa 1.6.1934. Sieltä tie kulki opintojen perässä Helsinkiin, jossa hän aloitti jousiammunnan vuonna 1969.

Jousiammuntaseura Wilhelm Tell antoi ensi opetukset jousiammunnan tiellä. Raimo oppi jousiammunnan varsin nopeasti ja oli innokas osallistumaan kilpailuihin. Menestystä tuli heti kansallisissa kilpailuissa ja 1975 pohjoismaisissa mestaruuskilpailuissa Raimo pääsi mitaleille.

Järvenpäähän Raimo muutti perheineen vuonna 1984. Hän teki täyden työuran aloittaen konepajasorvarina ja edeten Valmetin sittemmin Wärtsilän konepääsuunnittelijaksi.

Järvenpään jousiampujiin Raimo liittyi 1989 jäseneksi ja hän oli myös useita vuosia seuran johtokunnassa sekä valittiin useasti seuran vuoden ampujaksi. Raimon lajeina olivat tähtäinjousi, varsijousi ja taljajousi. Seuraa hän edusti useissa kotimaan kilpailuissa saaden useita SM-mitaleita. Hän toimi usein myös ohjaajana alkeiskurssilla ja osallistui uusien harrastajien opetukseen harjoitusvuoroilla ja oli aina valmis tulemaan seuran talkoihin.

Varsijousi oli pitkään Raimon lempilaji ja siinä hän voitti kaksi seniorien joukkue Maailmanmestaruutta, toisen Uudessa-Seelannissa ja toisen Unkarissa sekä useita SM mitaleita.

Harrastuksiin kuului myös kuorolaulu ja mökkeily.

Seuran harjoituksiin Raimo toi iloista ilmettä remakalla naurullaan ja hauskoilla tarinoillaan, muistamme Raimon aina iloisena ja positiivisena ihmisenä.

Keijo Kallunki