Jousiammunta harrastuksena

Jousiammunta sopii kaikille ikään ja sukupuoleen katsomatta. Rentouttavana harrastuksena jousiammunta on erittäin hyvä vastapaino nykypäivän kiireiselle elämänrytmille, ja sen harrastaminen sopii koko perheelle.

Jousiammuntaa voi harrastaa monessa muodossa. Seuramme piirissä suosituimpia ovat vaisto-, tähtäin- ja taljajousiammunta. Kaiken tasoisille ampujille löytyy kilpailuja kun haluaa kokeilla kilpailujen ilmapiiriä.

Harrastaminen ei vaadi alkuun taloudellisia panostuksia varusteisiin ja välineisiin. Viisainta onkin aloittaa seuran välineillä ja kokeneempien seuralaisten opastuksella. Kun on käynyt muutaman viikon ajan ampumassa, alkaa selvitä sopiiko laji itselle. Sen jälkeen kun valinta on varma, kannattaa vasta harkita omien välineiden hankintaa, jossa taas seuralaiset mielellään opastavat.

Jousiammunta on mukaansatempaava harrastus, joka antaa harrastajalleen paljon. Se on upea taitolaji, jonka oppiminen asettaa sinut aivan uudentyyppisten haasteitten eteen! Vaikka jousiammunta onkin tänään myös huippu-urheilulaji, se sopii kuitenkin kaikille, niin nuorille kuin vanhoille, niin naisille kuin miehillekin, parhaimmillaan koko perheelle. Ampuaksesi jousella et tarvitse fyysistä voimaa vaan suurin työ tehdään henkisellä puolella ja korvien välissä. Osuaksesi taulun keskelle täytyy sinun tietenkin ensin hallita oikea suoritustekniikka, mutta ennen kaikkea sinun täytyy hallita oma itsesi! Jousiammunta on laji jossa suurin kilpakumppani olet sinä itse.

Ota rohkeasti yhteyttä ja sovi aika milloin tulet tutustumaan jousiammuntaan!

Jousiammunnan tekniikan perusteet on esitelty hyvin tällä videosarjalla.

Lisää jousiammunnan mietteistä, tekniikoista ja välineistä mm:

Suomen Jousiampujain Liitto, https://www.sjal.fi/foorum/ (edellyttää kirjautumisen)

https://www.jousiammunnanttv.fi/  (välineiden myynti)

Katso myös linkit-sivu⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠