Seuran toiminta

Seura on perustettu 1975 ja jäsenmäärä ollut parhaimmillaan 86 jäsentä. Nykyisinkin jäsenmäärä on reilut 80, josta nuorten määrä on lähes neljännes.

Seuran ohjelmassa on ollut kaikki jousiammunnan lajit: vaisto- ja tähtäinjousiammunta sekä varsijousiammunta ja viime aikoina vaistojousiammunta on saanut suosiota.

Seuran ensimmäinen SM on tullut maastoammunnan miesten joukkueelle 1979 ja ensimmäisen SE:n on ampunut Jukka Niukkanen minijunioreissa vuonna 1979.

Muina alkuvuosien parhaina saavutuksina Markku Syrjälän SM-sijoitukset sekä MM-edustukset sekä Lars Rönnin pitkä menestys vaistoluokassa sekä Jarkko Järveliinin menestys juniorisarjoissa.

Menestyneimpiä ampujia ovat olleet Raimo Tuhkanen ja Pentti Tiira varsijousiluokassa sekä Keijo Kallunki taljajousiluokassa, Kaisa Karhuneva naisten vaistossa ja juniori Lotta Aho.

Seura on ylläpitänyt yhteistyötä muiden lähialueiden jäsenseurojen kanssa. Erityisesti Keravan Sinisulkien kanssa on ollut useita kaupunkiotteluita ja seurojen välisiä kilpailuja.

Sinibarettien kanssa on ollut jo vuodesta 1980 keskeytyksettä ystävyysottelu "pistoolit vastaan jouset", joka on ammuttu vuosittain 25 m pistooliradalla 60 cm jousiammuntatauluun.

Seura on järjestänyt useita hallipiirinmestaruuskilpailuja, juniorikilpailuja, varsijousen SM- kilpailuja sekä Para-SM -kilpailuja.

Varsijousiammunnan joulukuinen Napakymppikisa sekä yleinen kinkkukisa ovat jo pitkä perinne seurassa.

Seuralla on ollut käytössä talvikaudella nykyinen Yhteiskoulun harjoitustila alusta alkaen ja tällä hetkellä on viisi harjoituskertaa viikossa.

Kesäkaudella on käytössä Puolimatkantien jousiammuntakenttä, joka valmistui kesällä 2010. Kentällä on taustat 10 metrille (1 kpl), 30 m (2 kpl), 50 m (5 kpl), ja 70 m (2 kpl); lisäksi on optio 90 metrille. Vuoden 2018 alkukesästä avattiin myös 12-rastinen maastorata.

 

 

Järvenpään Jousiampujat ry on perustettu 1975.

Seura on Suomen Jousiampujain liiton ja Suomen Maastojousiampujain liiton jäsenjärjestö.