Seuran toiminta

Visio Jousiammunta on ikivanha taitolaji.
Jäsenille luodaan hyvät edellytykset harrastaa mielekkäästi ja kilpailullisesti.

Missio JJA on vireä toimija, joka edistää jäsentensä harrastusta ja kilpailemista ja tekee jousiammuntaa tunnetuksi omalla paikkakunnallaan.

Tavoitteet Ylläpidetään ja kehitetään sisä-, ulkokenttä- ja maastoradan harjoitusmahdollisuuksia. Järjestetään ainakin yksi Ensinuolet-kurssi vuosittain ja ylläpidetään valmennusryhmää. Panostetaan nuorten opastamiseen ja kouluttamiseen. Kannustetaan ja tuetaan valmentajaksi ja tuomariksi kouluttautumista.

Järvenpään jousiampujat ry. on perustettu 1975 ja jäsenmäärä on nykyään reilut 90, josta nuorten määrä on yli kymmenes osa.

Seuran ohjelmassa on kaikki jousiammunnan lajit: vaisto-, tähtäin-, talja-, pitkä- ja varsijousiammunta. Viime aikoina varsijousiammunnan harrastajia ei ole ollut, kun taas vaisto- ja pitkäjousiammunta ovat saanut suosiota.

Seuran ensimmäinen SM on tullut maastoammunnan miesten joukkueelle 1979 ja ensimmäisen SE:n on ampunut Jukka Niukkanen minijunioreissa vuonna 1979.

Muina alkuvuosien parhaina saavutuksina Markku Syrjälän SM-sijoitukset sekä MM-edustukset sekä Lars Rönnin pitkä menestys vaistoluokassa sekä Jarkko Järveliinin menestys juniorisarjoissa.

Menestyneimpiä ampujia ovat olleet Raimo Tuhkanen ja Pentti Tiira varsijousiluokassa sekä Keijo Kallunki taljajousiluokassa, Kaisa Karhuneva naisten vaistossa ja juniori Lotta Aho. Nyt 2010-luvulta lähtien kisamenestys on ollut masters-ampujien varassa, jotka tosin ovat kisanneet myös yleisissä luokissa - Matti Alakylmänen Suomen kärkeen kuuluvana vaistoampujana sekä tähtäinluokissa Kari Raivio ja Esko Salminen.

Seuran ohjelmassa on kaikki jousiammunnan lajit: vaisto-, tähtäin-, talja-, pitkä- ja varsijousiammunta.

Kisatoiminta

Seura on ylläpitänyt yhteistyötä muiden lähialueiden jäsenseurojen kanssa. Erityisesti Keravan Sinisulkien kanssa on ollut useita kaupunkiotteluita ja seurojen välisiä kilpailuja.

Sinibarettien kanssa on ollut jo vuodesta 1980 vuoteen 2019 keskeytyksettä ystävyysottelu "pistoolit vastaan jouset", joka on ammuttu vuosittain 25 m pistooliradalla 60 cm jousiammuntatauluun.

Seura on järjestänyt useita hallipiirinmestaruuskilpailuja, juniorikilpailuja, varsijousen SM- kilpailuja sekä Para-SM -kilpailuja.

Varsijousiammunnan joulukuinen Napakymppikisa sekä yleinen kinkkukisa ovat jo pitkä perinne seurassa.

Jousiammuntakenttä ja harjoitussali

Seuralla on käytössä talvikaudella Anttilan koulun harjoitustila lokakuusta 2023 alkaen ja tällä hetkellä on viisi harjoituskertaa viikossa.

Kesäkaudella on käytössä Puolimatkantien jousiammuntakenttä, joka valmistui kesällä 2010. Kentällä on taustat 10 metrille (1 kpl), 30 m (2 kpl), 50 m (5 kpl), ja 70 m (2 kpl); lisäksi on optio 90 metrille. Vuoden 2018 alkukesästä avattiin myös 12-rastinen maastorata.

Järvenpään Jousiampujat ry - säännöt