Halli-SM Riihimäki: Yleinen vaisto SM-kulta ja Triple Crown JJAn Matti Alakylmäselle

17.10.2021

"Ja kultaa taas JJAn Matti Alakylmäselle" totesi palkintoja jakava SJAL:n toiminnanjohtaja Juhana Rüster

JJA-tiedote 5/2021, 17.10.2021

Riihimäen Halli-SM -kisoissa lauantaina 16.10.2021 Matti Alakylmänen voitti henkilökohtaisen kisan Yleinen vaisto -sarjassa yhteispistein 544 (274 + 270). Kisassa ammuttiin 60 nuolta 30 nuolen sarjoissa kolme nuolta per kierros. Pudotuskisojen ¼-kierroksella Alakylmänen voitti 7-3 Robin Hoodin Markku Roinin, semifinaalissa 6-4 Antero Taikina-ahon Inarinjärven Jousesta, ja finaalin voitto heltisi pistein 6-0 Wilhelm Tellin Petri Jälköstä, joka lopputuloksissa siis sijoittui hopealle ja pronssia vei Wilhelm Tellin Riku Andersson. Pudotuskisassa ammutaan kolmen nuolen sarjoja ja voitosta saa kaksi pistettä ja tasatuloksesta yhden. JJAn toinen edustaja Pertti Sten sijoittui ensimmäisissä SM-kisoissaan sijalle 19 sarjassa Yleinen talja tuloksellaan 538.

Alakylmänen myös voitti toista kertaa peräkkäin Triple Crownin. Se on mestareiden mestari -kilpailusarja. Kisasarjaan kuului kolme SM-kisaa yleisissä sarjoissa: Halli-SM (Riihimäki), Maasto-SM (Inkoo) ja Taulu-SM (Kemi). Triple Crown mestarit ratkaistiin kaikista kolmesta SM-kisasta saatavilla pisteillä.

Halli-SM -kisan järjesti Riihi-Jousi ja siihen osallistui eri sarjoihin yhteensä 81 ampujaa.

FFAAn SM-kisa

Riihimäellä ammuttiin myös Suomen Maastojousiampujain liiton alainen Suomen mestaruus -kisa 60n/20y SM 2021 sunnuntaina 17.10.2021. JJAn Matti Alakylmänen ampui sarjansa AMBBR SM-kultaa tuloksella 281. Toiseksi tuli Petri Jälkö (270) ja kolmanneksi Riku Andersson (267) molemmat Wilhelm Tellistä. AMFU-luokassa JJAn Pertti Sten oli 13. tuloksella 282 ja SMFSR-luokassa JJAn Kari Raivio ampui neljänneksi tuloksellaan 254.