JJA:n ampujille mitaleita ja SE – Super Weekend 2024 Riihimäki 13.-14.1.

17.1.2024

Lauantaisessa Suomen Jousiampujainliiton (SJAL) alaisessa World Archeryn (WA) säännöillä ammutussa kilpailussa Järvenpään Jousiampujien (JJA) Kari Raivio ampui SE-tuloksen 484 Masters 80 sarjassa. Yleinen vaisto luokassa Oskar Mattsson ampui hopeaa ja Matti Alakylmänen kiri pronssille; Risto Kääriäinen oli 13. ensimmäisessä kisassaan. Yleinen Talja -luokassa Pertti Stenin sijoitus oli 7. Yleisessä pitkäjousessa Lauri Salmen sijoitus oli 9. ja Masters 70 -sarjassa Esko Salmisen 4.

Tähän 120 nuolen kisaan JJA:sta osallistui kaikkiaan seitsenhenkinen joukkue. Tämä on seuran suurin osanottajamäärä kansalliseen kilpailuun koronan jälkeen. Kisan saattoi ampua myös yksikierroksisena, eikä siinä ammuttu pudotuskisaa. Osa joukkueesta osallistui vielä seuraavan päivän kisaan.

Uusi SM-mitalisti JJA:lle

Sunnuntaina ammuttiin Suomen Maastojousiampujain liiton (FFAA) kisa International Field Archery Associationin (IFAA) säännöillä. JJA:sta oli mukana kuusi kilpailijaa. Seuralle saatiin uusi SM-kultamitalisti Siri Sten sarjassa CBB-R. Sarjassa SMFS-R Kari Raivio voitti kultaa ja Esko Salminen pronssia ja sarjassa AMBU Pertti Sten hopeaa. AMLB-sarjassa Tommi Nylund oli 4. ja Lauri Salmi 8.

Lauantain SJAL:n kansallisessa kilpailussa ammuttiin 2 x 60 nuolta 18 m:n matkalta ja sunnuntaina ammuntoja jatkettiin FFAA:n 60 n/20 y -SM-kisoilla eli 60 nuolella 20 jaardin matkalta. Lauantaina SJAL:n kisoihin osallistui eri jousiammuntaseuroista ympäri Suomea yhteensä 88 ja sunnuntain FFAA:n kisaan 65 kilpailijaa.

Riihi-Jouset järjesti jousiammunnan Superviikonlopun Riihimäellä 13.-14.1.2024.