Matti Alakylmäselle SM-kultaa Masters-sarjan vaistossa ja Kari Raivion kanssa joukkuekultaa 50 m Tähtäimessä

7.8.2022

JJA-tiedote 3/2022, 7.8.2022

Suomen Jousiampujainliiton (SJAL) Taulu-SM-kilpailut Masters-sarjoissa ammuttiin lauantaina 6.8.2022 Iitissä.

Järvenpään Jousiampujien (JJA) Matti Alakylmänen nappasi SM-kultaa Masters 50 -vaistoluokassa. Henkilökohtaisessa kisassa Alakylmänen ampui kolmanneksi tuloksella 571 jääden 20 pistettä kisan voittaneesta Arcuksen Marko Sundmanista (591). Toiseksi ampuneen Pohjan Jousen Vesa Ahon nuolet osuivat 587 pisteen arvoisesti.

Pudotuskisoissa Alakylmänen ensin kukisti Ahon pistein 6–4 ja finaalissa Sundmanin pistein 6–2. Alakylmanen siis nousi kisan voittoon henkilökohtaisen kilpailun 3. sijalta, Sundman jäi hopealle ja pronssille sijoittui Aho.

JJAta edustivat myös Kari Raivio ja Esko Salminen Masters 70 -sarjassa. Henkilökohtaisessa kisassa Raivio sijoittui viidenneksi tuloksella 544 ja Salminen yhdeksänneksi tuloksella 519. Ykkönen oli Kymen Jousen Jukka Nevalainen tuloksella 574. Sarjan SM-kultaan nousi pudotuskisoissa Jousi-Jussien Pentti Kuivalainen henkilökohtaisen kisan 4. sijalta (556 pistettä).

Joukkuekisan 50 m Tähtäin SM-kulta kotiutui JJAlle, kun Alakylmänen ja Raivio voittivat kisan yhteistuloksellaan 1115 pistettä.

Osanottajia kisoissa oli 32 jousiammuntaseurasta yhteensä 95, jotka jakautuivat 19 eri sarjaan ikänsä ja aselajin mukaan. Kisatapahtuman järjestelyt hoiti jousiammuntaseura Iitin Jousiampujat.