Pronssia Esko Salmiselle ja joukkuekultaa Matti Alakylmäselle IFAAn EM-kisoissa

21.3.2022

Eskolle pronssia

JJA-tiedote 1/2022, 21.3.2022

Kansainvälisen Maastojousiampujainliiton (IFAA) sisäammunnan Euroopan mestaruuskilpailut ammuttiin viime viikonloppuna Seinäjoella.

Keskisen Uudenmaan seuroista mukana olivat Järvenpään Jousiampujien (JJA) Matti Alakylmänen sijoittuen yleisessä vaistoluokassa sijalle 5 ja Keravan Sinisulkien Oskar Mattson sijalle 16. Joukkuekisassa Alakylmänen oli mukana voittamassa Suomelle kultamitalin, hopealle sijoittui Romania ja pronssille Itävalta. Traditional-jousen luokassa kilpaili JJAn Mattias Lille, joka edusti Eestin maajoukkuetta ja sijoittui sarjassaan sijalle 7.

Seinäjoen Jousi-Jussien Pentti Kuivalainen onnistui kaksoisroolissaan, järjestelytoimikunnan puheenjohtajana ja kilpailijana. Seniorien (65+) tähtäinjousisarjassa Kuivalainen voitti kultamitalin ja ampui pari sarjan maailmanennätystä. Hopeamitalin voitti Irlannin Gerry Adams ja pronssimitalin JJAn Esko Salminen.

Kisoissa ammuttiin kolmena päivänä. Ensimmäisenä päivänä ammuttiin 60 nuolta 20 jaardin matkalta, toisena päivänä 56 nuolta Sisä-Flint -kierroksella ja kolmantena päivänä jälleen 60 nuolta 20 jaardin matkalta. Joka toinen vuosi pidettävään kilpailuun odotettiin noin 400 osanottajaa, mutta pandemia ja viime viikkojen tapahtumat supistivat osanottoa. Osanottajien määrä oli 280 ja osallistuvia maita yhteensä 18.

Ison ja paljon työtä vaatineen tapahtuman järjestelyt hoitivat mallikkaasti Etelä-Pohjanmaalaiset jousiammuntaseurat.